Black and White Interior Will Always Look Fancy

black and white

Via Pinterest.






Posted by Michelle Lesser at 24 October, 2014

Add a comment


Moor Street Townhouses by Milieu Property

Milieu_MoorSt_LowRes-2

Milieu Property created five luxury townhouses located in Fitzroy, Melbourne. The project features an environmentally sustainable design with warm, monochromatic palettes, open-plan design and a white-washed oak timber flooring.

Elegant and industrial, the townhouses mirror the dynamic cultural precinct. The brief was to create a private and secure oasis, while mirroring the the contrasts of the surroundings. The townhouses are rough yet refined, elegant yet urban. The design features a cement rendered finish and metal roof on the exterior, while an abundance of natural light is prevalent throughout the building. A distinctive bluestone also features extensively throughout the properties, drawing inspiration from the post-modern industrial structures and cobblestone lanes of Melbourne.

For more information go to www.milieuproperty.com.au






Posted by Michelle Lesser at 24 October, 2014

Add a comment


Domestic Gathering by Stephanie Langard

 

Stephanie Langard has designed Domestic Gathering (Tapis), a concept for a carpet that encourages people to gather together.
“Historically the television was conceived to transmit information and entertain, but above all to gather neighbours around a single point, to create a bond.

Nowadays, new technologies have isolated members of the same family, of different age groups while they live under the same roof. However, these new technologies have permitted us to forge other bonds, other networks in a vast space making our world an even smaller place. At a time where nuclear families are struggling to come together in order to spend quality time with one another, I wish to explore the notion of forging bonds and gathering around quite a primitive element: the fire, like going back to basics. In the very idea of forging a link, and well before involving the final users, I mix up the expertise, disrupt the usual traditional production methods and blend the craftsmen together for the duration of a project.

Beyond the final product, it’s the pathway travelled together, hand in hand, which nourishes my creative approach. In this project, everything works well together to illustrate the bond, emotion, light and heat”.






Posted by Michelle Lesser at 22 October, 2014

Add a comment


Calvin Street Home by Chris Dyson Architects

Calvin-Street-Home-Chris-Dyson-Architects-1

Chris Dyson Architects converted a run down Victorian warehouse located in Londra, United Kingdom, into three large luxury units. This project successfully converted a run down Victorian warehouse in Shoreditch into three large, luxury units with a rooftop level copper clad extension. The character of the original warehouse is celebrated at every opportunity and emphasis is placed on using new materials that are complimentary to the character of the existing building.

The building was substantially thermally upgraded using an insulated external render to the exposed party wall which allowed the existing brick internal walls to be exposed and enjoyed. Historic Critall factory windows were refurbished and reinstated and a discreet copper clad box at roof level has large terraces to the north and south.

Photography by Peter Landers






Posted by Michelle Lesser at 21 October, 2014

Add a comment


Sawyer Residence in California by Rachlin Partners

Beautiful 1950’s California residence completely redesigned by Rachlin Partners, located in Los Angeles, United States.

Transformation of the Sawyer House began with gutting the entire interior of the 2,000-square-foot structure in two phases over a twenty-year period. A typical 1950’s California residence, the house lacked a definable style and was in poor condition due in part to damage from the 1994 Northridge earthquake. Outdated avocado-colored kitchen appliances finalized the decision to modify this quintessential California house. Only the foundation, exterior bearing walls and roof structure were retained.

The Sawyer House has a magnificent park-like setting on a quiet cul-de-sac adjacent to a golf course, on a heavily wooded site. Although close to an urban environment, the house offers a sense of seclusion and space beyond the confines of its site. Both exterior and interior spaces have been organized to take full advantage of sweeping panoramic views and the extraordinary sense of space. Exterior areas include a front patio, side deck with fire pit, pool and spa and a raised deck/exterior lounge area.

Michael Rachlin’s approach to redesign of the structure blurs the line between traditional and modern, reinterpreting the archetypal vernacular using a minimalist language. Due to its relative small footprint, the house appears to be a modern-day cottage delineated by the geometric forms of hipped or gabled roofs with a series of cupolas added to the mix for visual interest.

At the south-facing front of the house, two freestanding peaked clapboard walls create the major formal gesture. The smaller wall defines a new entrance, while the larger wall delineates a semi-private front patio, which acts as an extension of the entrance hall and living room. Playing off the lines of the existing gabled roof, the architects created additional gable and hipped roof structures, as well as peaked interior spaces—establishing a motif for the entire the house. Both the living room and the master suite are airy, high-volume spaces filled with light and a feeling of calm, due in part to the skylight that runs the length of the upstairs ridge. (via)






Posted by Michelle Lesser at 16 October, 2014

Add a comment


A Stunning Interior by Christopher Elliott Design

Stunning single storey residence recently redesigned by Christopher Elliott Design. It’s situated in Templestowe, a suburb of Melbourne, Australia.

“We are all familiar with the wise saying “a stitch in time saves nine”, but this proverb does not best describe the approach taken by the previous owners of this expansive single storey house, towards the maintenance of their property. In fact the house and its gorgeous surrounding gardens; although ideally located amongst the rolling hills of Templestowe, were a veil to the outdated rooms and darkened interior that lay within.

So by the time the current owners had purchased it they were rather overwhelmed as to how they would transform this awkward 1970’s property into a stunning home. Fear not, they called in the expert eye of Christopher Elliott; who had recently completed the design of their friend’s house.

From the onset, it was clear to Christopher a complete overhaul of the disjointed internal architecture was in order; for the existing layout didn’t take full advantage of the picturesque garden outlook and left many rooms unutilised. Christopher’s new floor plan design brought unity to the architecture and enabled a more intuitive relationship between each of the various rooms of the house. Pivotal to the new design was the decision to open large sections of the house onto the pre-existing centrally located pool and courtyard via large expansive sliding doors, installed throughout the living spaces and the master bedroom. These modifications provided the house with a beautiful tranquil vista and some much-needed natural light; it was also the inspiration for the new colour scheme. Christopher’s new design also incorporated all of the necessary state-of-art modern conveniences and luxuries expected from a house of this calibre, which in some instances required striping the house back to its bare bones. The extensive renovation would also provide a clean backdrop for a new tailor made interior design, better suited to the client’s lifestyle.

The first phase of the project involved altering the access into the master bedroom via a newly appointed ‘parents retreat’ which was previously an unused storage space and blocking off the old entrance from the kids study area. Thus providing more privacy and separation for the clients from their two growing teenage boys, now who wouldn’t want that? Also, the remodelling of the master bedroom incorporated a spare bedroom that was transformed into a beautiful, generous walk in robe and the previous inadequately sized walk in robe and ensuite became one large ensuite with a separate toilet. As you can guess, this house was not short of space!

The second phase of the project included the complete demolition and reinstatement of the properties kitchen, study, spare bedroom, both formal and casual living/dining spaces. The massive renovation was a bold direction but took all of the previously unused areas, and there were many, transforming and simplifying them into functional, practical and enjoyable spaces with the kitchen at the heart of the design. And what a big heart it is! The kitchen island bench alone is an impressive seven metres long, clad in a stunning ‘Super White’ marble and with a butler’s pantry come laundry extending off from the kitchen that can be completely concealed with the closing of the full height sliding door. The new design meant many of the existing internals walls were removed and subsequently new engineered support beams were required to underpin the large ‘A’ frame roof, but these were cleverly concealed behind feature timber posts. That was also aesthetically a way of partitioning adjoining spaces without totally blocking either the light or the view.

The third and final phase of the project was the most rewarding for the clients, for it is when they could finally begin to truly experience the wonderful results of Christopher’s thoughtful and meticulous design. Many of the previous decisions and choices lay the foundations of the design, but it was not until the final selection of the furniture, decoration and artwork were in place, could they fully appreciate the vision Christopher had all along. Most of the furniture and artwork for this project were made-to-order and in some instances Christopher specifically designed pieces of furniture to suit. This process also included the commissioning of several artists’ works. One significant piece that hangs above a colourful custom-made sideboard in the dining space was a beautiful work by renowned Australian artist Andrew O’Brien. This dynamic artwork, visible from the front entrance, sets the tone for the entire house, one that is bold, brave and surprising”.

Photography by Sharyn Cairns






Posted by Michelle Lesser at 9 October, 2014

Add a comment


Have a Nice Weekend

Image via.






Posted by Michelle Lesser at 3 October, 2014

Add a comment










DHgate Wholesale lighting and other home decor products at low price from DHgate which is the leading B2B online trading marketplace for wholesale products from China.



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress