Offices & Stores

Wieden+Kennedy’s New York City Offices by WORKac

WORKac has designed and developed a new office environment for renowned advertising firm Wieden+Kennedy in New York City.

Renowned advertising agency Wieden+Kennedy has developed a global reputation for innovative work dating back to their early Nike campaigns in the 1980s. The agency’s Portland headquarters designed by Allied Works cemented Wieden+Kennedy’s position as a patron of architecture and continues to influence the design of their offices around the world. WORKac’s design for the agency’s 50,000 sq ft New York office embraces urban density as its motto: a minimal compression of individual work spaces that opens up room for a gradient of diverse collective spaces.

The design for Wieden+Kennedy New York moves away from the office-as-playground to put work back at the heart of creative work. After a foray into the history of the workplace, research revealed that while advertising agencies have always been at the forefront of cutting-edge office design, no single workplace trend has replaced those that came before. Rather, the ways that people work have continued to evolve, layer and multiply.






Posted by Michelle Lesser at 4 August, 2014

0 Comments


Custom Decals Dazzle GoGo squeeZ’s NYC HQ

When Luca Andrisani Architects were tasked into turning the new 8,380 square ft. offices of GoGo squeeZ, known for their on-the-go nutritious pouches of fruit & veggies for families, into a modern, lively office playground for its employees, the firm approached web-based printer Signazon in order to complete the space’s aesthetic. After installing glass enclosed conference areas, created for audible privacy while maintaining an enjoyable view of the city landscape, the design team applied custom decals from www.Signazon.com.

The result is a translucent, circled green and fuchsia pattern that gives the illusion of pixilation, or even cherry blossom trees, while allowing natural light to penetrate through and keep the office upbeat.

Considering the exposed layout of the office, the custom vinyl decals allow for creative privacy yet still invite open cohesiveness for GoGo squeeze team members wanting to create ideas and inspire ingenuity in a fun, attractive environment.

These detached “pods,” as GoGo squeeze calls them, also allow views through the glass and out to New York City’s vast urban landscape.

Often overlooked, glass decals can provide the perfect final touch to your home or office design. Cost effective, easy to install, and versatile, decals can turn your space into a gorgeous oasis.






Posted by Michelle Lesser at 4 August, 2014

0 Comments


Kessalao Take Away Restaurant by Masquespacio

This colorful and fun design take away restaurant named Kessalao located in Bonn, Germany and designed by Spanish design company Masquespacio.
Spanish creative consultancy Masquespacio presents their last project realized in the city of Bonn, Germany. The project consists in the brand image and interior design for Kessalao, a new take away establishment of Mediterranean food in the city of Beethoven.

Everything starts from the brand image and it’s naming that forms wordplay of the German “Kess” and the Spanish “Salao”, both traduced as cool and amusing boy. Being a play of words in two different languages combined by an s, a capital S needed to distinguish both words. On the other hand the brand symbol was inspired by olive oil, as the basic and principal product of the Mediterranean food, represented here by the drop that interprets the natural product’s richness.






Posted by Michelle Lesser at 19 June, 2014

0 Comments


SingTel Contact Centre by ONG&ONG

ONG&ONG have designed the interior of the SingTel Contact Centre in Singapore.
The project brief was to upgrade SingTel’s existing contact centre. For this project, the idea was to create a balanced workplace where excellent customer service could be delivered whilst also ensuring the wellbeing of SingTel’s employees. Given the challenging nature of work at SingTel, it was only natural to include areas for relaxation and recreation within the workplace itself. With this in mind, huddle areas were included in the design to serve as places for effective collaboration as well as spaces where employees can unwind and reenergize.

A common walkway was created to serve as a ‘road’ that would link the different spaces within the contact centre. This road brings employees and visitors alike on a journey where they can experience the various themed huddle areas, which were inspired by the fact that SingTel is an indispensable part of everyone’s life, whether they are at home, in the office, working out at the gym, or spending time outdoors. The huddle areas serve as places of interaction and collaboration as well as venues where everyone can gather together to conduct special events.






Posted by Michelle Lesser at 22 April, 2014

0 Comments


GILT’s New York City Office Common Room by Homepolish

Those of you that shop on Gilt.com probably interested to see how their  office look like, I know I do so while I saw these on Office Snapshots I decided to post them on ChicTip too.

Homepolish recently outfitted e-tailer GILT with a new common area for New York City offices. Working with Homepolish designer Danielle, the new space incorporates industrial elements and unconventionally reuse traditional pieces.

Every office needs a common space—a place for employees and clients to gather, socialize, take a personal call or even have a snack. When GILT—an e-tailer that sells modern, streamlined products with a classic feel—asked us to design their lounge, we knew the room needed to reflect their impeccable style.






Posted by Michelle Lesser at 25 March, 2014

0 Comments


Google Amsterdam by D/DOCK

D/DOCK  have designed the offices for Google in Amsterdam, The Netherlands.

The garage where founders Larry Page and Sergey Brin started Google, was the inspiration for the interior concept. Quirky elements throughout the office illustrate this era – from graffiti walls and cardboard box lights to the exposed ceilings and container wall in the 70-seater auditorium, also referred to as the Tech Talk.

Sustainability played a vital role in the restyling of the office. Existing meeting furniture, individual work places and parts of the micro-kitchens were offered a second life after refurbishment. D/DOCK adhered to Google’s healthy material list by using non-toxic materials only and designed with a great focus on energy and water consumption.






Posted by Michelle Lesser at 20 March, 2014

0 Comments


Youtube Creator Space in Tokyo, Japan

This new  Youtube’s creator space designed by Klein Dytham Architecture. Located high in the Mori Tower in central Tokyo, KDa’s layout is organized around a visually striking wall of red panels derived from the YouTube’s distinctive logo, while another wall serves as a ‘Hall of Fame’ showing images of the top producers. The space has also been arranged to maximize the use of the iconic Tokyo Tower skyline as a shooting backdrop. Features including a super-long curtain partition and rearrangeable furniture, as well as the variety of wall surfaces, carpet shades, and ceiling configurations, are intended to provide a wide range of shooting settings.






Posted by Michelle Lesser at 25 February, 2014

0 Comments











Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress