Cornloft Dream Triplex by B2 Architecture – Prague

Loft spaces can be tricky to transform. The challenge of sufficient natural lighting, space maximization and creating a comfortable yet functional dwelling all come into play. Barbara Bencova, principal of B2 Architecture, aced all of those visions with her design and reconstruction of the Cornloft Triplex in Karlin,Czech Republic.

Housed in a refurbished industrial building, this thoroughly modern 2,476 square-foot dream home is a beautiful balance of contemporary luxury meshed with urban flavor. Each floor possesses unique features and characteristics, and the intended restraint of color maintains a fresh feel throughout this three-story masterpiece.

The most significant standout of inventive design is the third floor’s glass plate floor panel. Situated in the entertaining room, this stunning “window” directly overlooks the second-story kitchen, allowing organic light to dance between these adjoining areas.

The master bedroom also shares the third floor, with rustic brick, medium-toned wood flooring, cement-grey walls and raw bulb-and-wire pendant lighting which adds to the industrial-chic ambiance. A bathroom featuring walls of both petite white glass tiles and sophisticated wood completes the elegance of this modern space.

One floor below, the kitchen’s recessed glass-ceiling allows for an airy feel in what would typically been a low-ceiling space. The well-designed crisp white counter space is geometric and features a stainless-steel sink mimicking those lines, almost taking on the look of an origami work. Exposed brick opposes a clever blackboard wall which elegantly plays host to the stacked ovens and wine refrigerator. This area opens to the dining and living space which is inundated with natural light thanks to the adjacent windowed office overlooking the open roof space. The contemporary yet cozy living room is outfitted with custom-made furniture and pixelated artwork.

The first-floor entranceway opens to a custom closet with frosted-glass doors on hanging rollers and leads to the owner’s music studio, nursery and guest suite with utility areas. Exceptional historic brickwork uncovered in the restoration adds to the matchless character of this modern interior.

 

Posted by Suzanne at 11 March, 2013

Add a comment

If you enjoyed this post please share it with your friends:



No Comments

No comments yet












Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress