Dream Home: HomeMade Single Family Home by Bureau de Change

Have you ever seen something so beautiful – like a mansion but not quite? The HomeMade Single Family Home is the first residential project completed by London-based design firm – Bureau de Change. The project involves two neighboring properties and merged them into a single family home. The extension provides the great kitchen and living space at the back side of the property. The connection of the two properties was done by opening up the dividing walls and creating an opening that emphasizes visibility, unification and accessibility to both sides.

The dream home follows a layout with space flow that has been altered – which was changed during the implementation of the house floor plans. By this virtue, the home has been created into a single family space hence identifying a new “heart and soul” of the home.

The very “core” of this modern home was the oak-wrapped box sitting on the point where the original house and the new family area meet. The box contains storage items, partitions and new cloakroom. The edge sections of the timber have been peeled at right angles, which gave rise to the open staircase leading to the upper level. If you expand your view beyond this focal point of design, there you will see the great kitchen and dining space – which was created by enclosing the whole back façade in glass. This created a pulling effect of the two buildings together through the glazing.

The façade is 11 meters long with tall sliding glass doors that essentially blur the boundary of the exteriors from the interiors. The glass doors seem to climb over the original structure at the edges and this created skylights as well as windows having the same details and finishing.

Interiorly, the original features of the previous structure were preserved and reused wherever necessary or possible. However, at the rear side the new extension has adopted the interior design of the first floor where new windows create large glass walls for the bathroom design and there are points that created the seating.

I love the entirety of the home – because here you’ll find the well-received differences of the old and new as well as light and dark aspects. (Via)
images © Eliot Postma

Posted by JackieAzuela at 13 March, 2013

Add a comment

If you enjoyed this post please share it with your friends:



No Comments

No comments yet












Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress