G House – Central Israel by Paz Gersh Architects

G House by Paz Gersh Architects is a modern dream home built for a family of five. Situated in Ramat Hasharon, Israel, this zen-like dwelling is spectacularly defined by its surrounding Mediterranean gardens.

At approximately 4,800 square feet, this two-story home is clad in horizontal wood siding and white concrete. The structure is unique, seemingly a box within a floating box when viewed from the outside. Pale rocks are set as a beautiful natural carpet underneath the hovering foundation. The first-floor balcony wraps the home, allowing the family lifestyle to harmonize with the landscape, which includes lovely orchard trees. A white wall surrounds the home, creating utmost privacy for family and friends.

What is most eye-catching is the framed geometric “trellis” of the balcony–such bold, clean design. Glazed living spaces by way of large sliding window panels and doors, mesh with this terrace allowing for an uninhibited appreciation of both areas, gracefully linking inside with out.

The living room, dining room and kitchen encompass the first level layout, while more private quarters including the bedrooms are upstairs. A second-floor lounge and casual office workspace overlooks the double-height living room and features glass railings which further the airy vibe of this dwelling. The kitchen is appealing in that it is adjacent to the main living area, yet features a partial wall keeping all of the noisy culinary ongoings at bay. Glossy white cabinetry is streamlined and elegantly fills this space.

Furnishings are iconic modern, while warm wood flooring travels throughout the home, a nice backdrop to the brown, black and grey palette. The absence of vivid coloring in this contemporary dream home allows the lush greenery to become a focal point, inducing a perpetually pleasing vision from within.

Another stand-out is the utilization of daylight. Clerestory windows filter brilliant shards of natural light across the interiors of this home, creating interest. The stairwell features slender vertical rods along its one wall, which, when hit with light from above, creates a distinctive diamond pattern across the dining room ceiling–so chic! The trio of copper globe lighting pendants is also a smashing, somewhat retro contribution to this space.

G House is a modern family home designed to dramatically capture light, while meticulously embracing its verdant, leafy Mediterranean landscape.

Posted by Suzanne at 12 July, 2013

Add a comment

If you enjoyed this post please share it with your friends:



No Comments

No comments yet












Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress