Gordon’s Bay House – Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Gordon’s Bay House in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects is a modern dream home consisting of three levels stacked with a six-degree differential. Designed by Luigi Rosselli Architects, primary materials of concrete, reclaimed timber, aluminum and sandstone allow the dwelling to blend with its natural coastal surroundings.

The stone clad garage path ascends to the home which is perched on a hill. The slabs of living zones cantilever over each other so gracefully. Hard corners are non-existent, while instead rounded edges prevail. Terraces are curvaceous and wrap the home allowing for endless views of the nearby bay. Brimming with flowering bushes, olive and citrus trees, as well as vegetable and herb gardens, the landscape is expansive.

Large roof overhangs protect terraces and interiors from sunlight, while providing cooling throughout the year. Interestingly, this home does not have air-conditioning thanks to the plentiful ventilation provided by fully retractable sliding glass doors on each level. In fact, this modern dream residence is sustainable with a photovoltaic system including rainwater tanks and solar heating for hot water and pool.

A double-volume, light-drenched stairwell becomes the core of this structure, not just literally but as a showcase gallery displaying a vast collection of art. Glass railings allow light to penetrate the home from one side to the other. Light wood flooring keeps the vibe airy and beachy.

In the nearby living room, a dramatic convex fireplace creates interest, while surrounding furnishings of dark leather chairs trimmed with rivets, a cream-hued fabric sofa and raw wood accent table round out the relaxed space. Across the home, ribbons of exposed concrete top white walls, creating contrast and a textured aesthetic–love this!

The kitchen is resplendent with a tiled floral mosaic in pale blue and grey. This backsplash pattern is carried through to a nearby bathroom which wonderfully ties the home’s interiors together. A blackened brass candelabra chandelier complements the rustic wooden farm table which is surrounded by elegant modern white chairs.

Gordon’s Bay House is enhanced by alternating levels of concrete which seamlessly mesh together and unify into a singular modern dream home by the sea.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *