Office and Apartment: NEU 31 by SUPERBLOCK

NEU 31 by SUPERBLOCK

Completed in December, 2010 the NEU 31 which derived its name from the location in Neuwaldegger Straße 31, 1170 Vienna, Austria is one of the projects of SUPERBLOCK ZT GmbH. The focal point of this commercial design is the use of aluminium shingles which looks similar to shiny fish scales. The aluminum shingles cover the office and apartment building.

The NEU 31 block is a four-storey building which consists of two offices and four apartments that are facing the streets. The string of apartment and office design overlooks the neighboring woodland. The walls of interiors have been squeezed out into the garden portico in order to form the balconies and canopies. This became the focal point of the interior design.

NEU 31 by SUPERBLOCK

The concealed courtyard gives rise to a feeling that it is a secret passage that cuts through the core of the building in order to access offices and apartments. The NEU 31 has been borne out of the concept of overlying spatial structure which is open exteriorly and interiorly as well.

NEU 31 by SUPERBLOCK

However, even when this is the concept of its structure, the residential and office spaces have been symbiotically connected to each other. This is not just another simplicity talk but a structure with intricate design and complexity that it looks quite challenging on the outside.

NEU 31 by SUPERBLOCK

Designing a block without ruining the harmonious relationship of all components is definitely the challenging part but SUPERBLOCK has pulled off exactly the kind of spatial solution that will offer benefits to those that will occupy the units.

NEU 31 by SUPERBLOCK

The Neuwaldegger Straße 31 location is the city where there is only a narrow strip of land and they had to make use of it while making sure it still demonstrates balance between the high traffic street on the north side and the Vienna Woods on the south.

NEU 31 by SUPERBLOCK

It is a four-story structure which makes sure that the functions of living and working are still intact without breaching any form of privacy within the building. Even though the rooms and apartments are intersected into each other, this classical scheme remained an intact cube bordered by four walls.

NEU 31 by SUPERBLOCK

The terraces open up into the garden in order to offer both clear and excellent views.

The garden out front made gutters unnecessary as the building cleans through the channel-less eaves when it rains. The completed building is ideal for like-minded people in order to represent the symbiotic relationship of all the building’s component.

Posted by JackieAzuela at 28 July, 2011

Add a comment

If you enjoyed this post please share it with your friends:



No Comments

No comments yet










Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress