Green Cube Home – Denver by Re.Dzine

The Green Cube Home in Denver, Colorado is a shining example of what a LEED Platinum-designated building should be. This single-family dwelling designed by Re.Dzine is 1,900 square feet of sustainable, recycled, solar-efficient and low-energy design in place.

Sitting on a small lot, this three-level show home portrays an utterly contemporary facade, a delightful mix of alternating brick, steel, timber and concrete. Brown-grey pops against lime-yellow and bold red window framing, making this remodeled structure immediately eye-catching.

With the entrance on the ground floor, the open living space resides one flight up on the main level. The kitchen sits on the first landing, which features a white cooktop island with a textured linear wave pattern–such an unexpected yet beautiful design accent. Following this streamlined approach, dark-wood upper cabinetry is kept at a limited width to create the feel of higher ceilings.

A “barista wall” as I’m affectionately referring to it, features a built-in glass and stainless gourmet coffee machine, black chalkboard and service nook featuring artwork from a local artist whose paintings are delightfully scattered throughout the home.

The living room-dining room is a singular elongated space, kept rather neutral in white and grey, with striking colorful decor in a wheel of red, blue, yellow and green. And speaking of “green,” the focal centerpiece in this light-filled zone is undoubtedly the living wall. Blooming with lush layers of edible (yes!) greenery, this eco-friendly, organic contribution is gorgeous!

In general, I tend to gravitate towards staircases and this ultra-modern one is no exception. The slabs of glass floating on a centered steel beam are so decadently thick that the natural aqua-green hue radiates from each one. Amazing!

Upstairs, the office-loft space is enticing with its 3D wall of a tone-and-tone, geometric pattern which replicates stacked bud vases. Down the hall, the master bedroom is a serene space with shades of charcoal and cream. An original painting featuring streaks of turquoise adding subdued color. The ensuite bathroom is a sophisticated space of white and glass accents, with rich brown tiles delineated with steel inlays. Upon the rooftop sits a wood-deck terrace offering breathtaking views of downtown Denver’s cityscape.

Green Cube is an award-winning modern dream show house with elegant, livable spaces, setting a precedent for the future of sustainable home design.

Posted by Suzanne at 16 August, 2013

Add a comment

If you enjoyed this post please share it with your friends:



No Comments

No comments yet










Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress